[V] Penduduk Batu Pahat Dilanda Banjir, Wani Syaz Lancar Tabung Dana Kumpul Bantuan

[V] Penduduk Batu Pahat Dilanda Banjir, Wani Syaz Lancar Tabung Dana Kumpul Bantuan

Baru saja melancarkan single duet ketiga bersama Wany Hasrita berjudul Sakitnya Penantian, Wani Syaz ketika ditemui sempat berkongsi rasa sayu.

Ini kerana, Wani merupakan antara mangsa yang dilanda musibah banjir setelah kediamannya di Batu Pahat, Johor tenggelam.

Akur dengan ujian Allah, Wani, 26, sewaktu ditanya mengenai persiapan sempena Ramadan dan Syawal ternyata sedih mengenangkan hal itu.

“Ya, bila bencana ini terjadi masa nak dekat Ramadan, memang sedih. Tapi semua ini adalah dugaan, bukan sahaja buat saya, malahan penduduk sekitar yang turut terkesan.

WANI SYAZ

“Tambahan pula saya dah hantar kain ela kepada untuk dijadikan baju raya, tapi rumah tukang jahit pun dinaiki air.

“Harap-harap kain saya hantar tu tak hanyut atau bertukar warna,” katanya berseloroh.

Rentetan musibah yang menimpa, Wani mengambil inisiatif sendiri melancarkan tabung dana bagi meringankan beban ditanggung penduduk setempat.

“Kini tabung dah melebihi RM5,000 dan diharap jumlah ini bertambah dari masa ke masa.

“Banjir kali ini berlaku pantas, jadi banyak barangan yang gagal diselamatkan,” katanya.

Sementara itu, mengulas tentang duetnya bersama Wany dalam lagu ciptaan A Ramlee dan Ezra Kong itu, Wani anggap ia satu gubahan unik yang belum pernah didengar.

“Ezra setiap kali menghasilkan lagu memang susah untuk kita tentukan genrenya. Ada macam-macam ‘feel’ dalam sentuhannya.

“Lagu ini berkisah tentang wanita yang bercinta dengan suami orang. Si lelaki bukan sahaja berbini satu, malahan sudah tiga dan saya adalah calonnya yang keempat,” katanya yang seronok berlakon klip video lagu tersebut. – BOOM!

Sumber


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *